En matblogg med recept och råvaran i fokus

Hej och välkommen till min matblogg med recept & råvaran i fokus. Jag som huserar här inne är Tina, hemmahörande i Stockholm. Min man och jag har tre underbara ungar – Som inte är så små  längre. Småbarnstiden var härlig på alla sätt och vis men den här nya tiden att ha mer tid för mig själv och mina egna intressen är helt grym. När jag inte skapar recept, lagar mat, bakar och fotar mina kreationer så samlar jag på mig för många kokböcker och gärna ett och annat keramikfat. Jag jobbar en del med produktutveckling av vegetarisk mat i min mans företag inom skolmat och storkök.

Ni hittar mig även som en av profilerna på Vin & Mat-guiden. Dock är det ett tag sedan jag uppdaterade där. År 2016 hamnade Grönt varje dag som min blogg hette då, på Topp 10 bland vegetariska matbloggar i Bloggtoppen från Cision.

Jag startade bloggen 2015  för att jag ville dela med mig av min gröna matfilosofi. Jag tycker dessutom att det är extremt roligt att fotografera den mat jag lagar. Det har tagit mig några år, innan jag kände att jag hittat mitt språk i bilden. Nu tror jag att jag är något på väg och att det mer och mer är jag i mina bilder.

En matfilosofi jag tror på

Min matfilosofi är ren och nyttig mat. Jag kan absolut snöa in mig på Super Foods och detox men i grund och botten så är det naturlig och enkel mat som står mig närmast. Jag tror att den lagade maten är den som gör bäst för hälsan i slutändan. Jag har lagt lite extra tid på att skapa Veganska biffar, bollar och burgare från grunden och som jag önskar att du som läsare ska ta del och inspireras av.

En matblogg med recept & råvaran i fokus

Här hittar du recept och inspiration för mat som gärna är hälsosam och nyttig. Jag gillar att göra desserter som är veganska, raw  och glutenfria. Jag försöker oftast att hitta ett bättre alternativ till det vita raffinerade sockret. Självklart så är en så socker reducerad kost som möjligt det bästa, men bäst är inte alltid det som är godast. Därför kan det lika gärna dyka upp något här med vanligt socker och mjöl också.

Jag tror inte på för många måsten, regler och förbud. Den här bloggen är ingen manual för ett hälsosamt liv – istället vill jag visa de goda alternativen och dela med mig av min egen matglädje i det jag köper, lagar och bakar.

Minskat matsvinn, ekologiskt och hållbarhet sammanfattar min blogg ganska väl.

Förutom mina recept intervjuar jag även intressanta personer som inspirerar mig.

Ny på bloggen

I kategorierna kan du själv leta efter recept för både vardag och fest. I topp – menyn finns sökknappen (förstoringsglaset). I sökfältet kan du själv skriva in det du söker här på bloggen.

Det enklaste sättet att följa min blogg och få information om alla nya inlägg är att följa min Facebooksida. Där delar jag alla nya inlägg och du kan enkelt hitta och dela mina recept.

Om du vill försäkra dig om att aldrig missa ett inlägg bör du följa mig på Bloglovin.

För daglig matinspiration och bakom kulisserna-material: följ mig gärna på instagram @tinamejri.se

Vill du samarbeta med mig?

Läs mer om samarbeten, press och PR här

 

Varmt välkommen till mitt gröna kök