Nytt namn och Raw hallonsmulpaj med vaniljsås

Hej, Då har äntligen Grönt varje dag bytt namn till – Senses in the kitchen. Jag blir så glad om du vill följa mig på bloglovin – Follow my blog with Bloglovin Jag hoppas du gillar namnet lika mycket som jag gör. För att fira mitt namnbyte så bjuder jag på en läcker Raw hallonsmulpaj som jag serverar med en len vaniljsås.

Det är fortfarande lite småfix kvar men på det stora hela ska allt fungera som det ska. Alla sociala kanaler kommer så snart som det är möjligt vara uppdaterade till Senses in the Kitchen från Grönt varje dag.

Raw smulpaj är både läckert och gott

Jag gillar att min paj är så enkel och snabbt att göra. Nötterna måste blötläggas minst 4 timmar till vaniljsåsen. Men själva pajen går på ett kick. Raskt över till receptet.

Raw hallonsmulpaj - senses in the kitchen

Raw hallonsmulpaj - senses in the kitchen

 

Raw hallon smulpaj med vaniljsås

15 cm rund form

ingredienser

Botten

  • 1 dl mandlar
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl havergryn ( grova glutenfria, urtekram )
  • 1 dl riven kokos
  • 1 msk Kokosmjöl ( kung markatta )
  • 4 – 5  st mjuka dadlar
  • 1 msk kokosolja, kallpressad
  • 1 msk lönnsirap, alternativ agave
  • 1,5 msk vatten
  • en nypa salt

 

Smul crumble

  • 1 dl mandel
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl rivenkokos
  • 0,5 msk kokosmjöl
  • 1 msk kokosolja
  • 0,5 dl lönnsirap, alternativ 4,5 msk agave
  • nypa salt
  • 2 krm vaniljpulver

 

Fyllning chiasylt

  • 250 gram frysta, tinade hallon
  • 2 msk chiafrön
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk lönnsirap

 

Vaniljsås

  • 2 dl cashewnötter
  •  1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 2 dl cashewmjölk
  • 0,5 tsk fiberhusk
instruktioner
  1. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare till de går i hop till en deg. Knåda gärna lite med händerna. Lägg plastfolie eller alternativt bakplåtspapper i en pajform som mäter 16 – 18 cm och tryck ut degen jämt i formen. Gör en snygg ca 1 – 1,5  cm kant  längst formen. Ställ in i frysen i 20 minuter och gör sylten.
  2. Mosa tinade hallon och blanda i sötning, vaniljpulver och chiafrön. Rör om med jämna mellanrum de första 10 minuterna. Ställ kallt och gör smul Crumble.
  3. Mixa alla ingredienser förutom havregryn i matberedaren grovt. Tillsätt havregryn och puls sönder 1 – 2  gånger. Klart.
  4. Skölj cashewnötterna ordentligt och gör vaniljsåsen. Mixa nötterna med resterande ingredienser slät och ställ kallt fram till servering. Den håller upp till sju dagar i kylen.

Montera

Ta fram pajen från frysen fyll den med sylt och smula på Crumble. Servera med vaniljsås.

Notis: Äppelcidervinäger gör såsen mer lik Cream fraiche som gifter sig väl med de syrliga hallonen.

Raw hallonsmulpaj - senses in the kitchen

 

Den här måste du testa att göra och jag kan garantera att du inte blir besviken.

Hej så länge / Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *