Nu är det dags att vända blad

Hej, nu är vi redan inne i Februari och jag har haft en lite längre paus här än vad jag tänkt från början. Jag har haft mina kval om jag ska fortsätta blogga eller helt lägga ner och ägna min tid åt något helt annat. Men jag vill inte sluta blogga, jag vill istället att min röst bli ännu mer tydlig med vad jag vill säga och göra.

Bloggen har fortfarande mycket att ge

Jag har de senaste året bytt utseende på bloggen och däremellan tagit längre pauser men ändå inte riktigt tagit mig framåt så som jag har velat. Jag har inte känt den rätta känslan för hur min blogg har utvecklats. Jag vet att mina recept är bra och inspirerar. Jag vet att du som kommer hit väljer det för att mina recept är nyttiga, glutenfria och vegan. Jag vill fortsätta att inspirera och bjuda på den mat jag själv vill äta och lagar.

bloggbild-sensesinthekitchenKlokare och visare med åren

Jag har precis tagit klivet in i 50 ( oh yes ) och om du tror att det är det end of the road så vill jag upplysa dig om att det absolut inte är fallet.

Att fylla 40 var mycket läskigare och kantad av viss ångest mot var jag befinner mig nu när jag nyss är fyllda 50. Det har infunnit sig ett skönt lugn och jag ser framemot ett nytt kapitel i mitt liv.

Hälsa och mat

Jag kommer fortsätta med att verka inom mat och hälsa. Min syn på hälsa och mat har ändrats en del det sista året. Att vara hälsosam betyder för mig idag att ge mig själv tid och att stanna upp. Att tillåta mig att njuta och vila är viktiga ingredienser i mitt liv. Vad är då njutning och hur går det ihop med hälsosam mat? Att njuta behöver inte automatiskt betyda onyttig mat eller ohämmat frosseri.

Jag njuter av tiden jag spenderar i mitt kök, att jag har förmånen att använda fina råvaror och att försöka laga mat som om varje dag vore en fest och ett viktigt tillfälle. Att anstränga mig lite extra när jag serverar maten och väljer uppläggningsfat efter tillfälle och vad jag ska ska lägga på fatet. Tända ljus och fånga in hela familjen för att dela stunden tillsammans. Visst låter det lite klyschigt men faktiskt ingen omöjlighet. Vi kan oftast välja och bestämma oss för hur viktig middagen eller måltiden ska bli.

Vad kan du vänta dig av mig

Jag vill fortsätta att inspirera dig som läsare att äta gott och energigivande. Jag rör mig inom växtbaserad mat och således är det vad du kommer att se här hos mig. Men jag värjer mig mer och mer från att vara placerad i ett fack – just för att vi så gärna vill placera allt i ett fack och kunna definiera vad allt betyder och är. Jag är just nu i ett skede där jag utforskar och utmanar min egen lust till mat och råvaror med hjälp alla mina sinnen; Smak, Syn, Beröring, Lukt och Ljud.

För mig blir det ett sätt att hylla mer av slow living att ge maten den tid det förtjänar. Hitta råvarans egen unika smak genom att skala av och lyfta dess styrka.

Jag vill att min mat ska genomsyras av hållbarhet och Zero waste. Ingen är perfekt och ingen kan ro skutan i hamn själv – men allt vi gör som enskild person generera in något större och bättre som kommer oss alla till gagn.

Nya tider och NYTT – ja vadå?

Grönt varje dag har mestadels handlat enbart om mat och det kommer fortsättningsvis vara mitt huvudfokus men med en del inslag av annat som förekommer i mitt liv. Hoppas du blir nyfiken och vill fortsätta att titta in här.

Så om du fortfarande läser så här långt nere i inlägget kan jag avslöja att mitt nästa inlägg  bjuder på både ett utsökt recept och ett namnbyte – Ja du hörde rätt,  jag har bytt namn på min blogg och jag är 100 % nöjd med det nya valet av namn.

Missa inte med andra ord mitt nästa inlägg…

Ha en trevlig fortsättning på helgen / Tina

 

Dela

6 Kommentarer

  1. 3 februari, 2019 / 17:25

    Spännande att läsa om. Och vad härligt att läsa om hur härligt det kan kännas med en ny ålder, och inte alls så hemskt som man kanske kunde tro. Inspirerande! 🙂

    • Tina
      Författare
      3 februari, 2019 / 18:56

      Tack, vad glad jag blir! Ja det känns faktiskt så himla bra och härligt att jag har landat där jag vill vara! Ser så framemot detta år! 🙂

  2. Katarina Immoben
    4 februari, 2019 / 08:30

    Grattis till fyllda 50! Och grattis till världen att du fortsätter med din blogg! Jag gölher den med stort intresse! Gott nytt!!!!

    • Tina
      Författare
      4 februari, 2019 / 09:15

      Tack & Tack! Så glad jag blir för dina fina ord! Jag blir kvar och ska uppdatera med gott och blandat ;))
      Ha en fin vecka/ Tina

  3. 5 februari, 2019 / 08:44

    Jag är glad att du fortsätter blogga! Grattis till fyllda 50!
    Kram!

    • Tina
      Författare
      5 februari, 2019 / 09:06

      Tack Katarina<3
      Ha en trevlig fortsatt vecka.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *