Hej, Nyttigt snacks till julen tänker jag bjuda på här inne den närmsta tiden. Jag tycker absolut att man under julen får äta det där lilla extra. För mig är det lilla extra kanske mer åt raw food hållet! Jag föredrar faktiskt nyttigt snacks när det kommer till treats eller en efterrätt. Jag kommer rulla goda raw food bollar, mixa ihop en raw food tårta och äta lagom med nötter och torkad frukt för att tillgodose mitt behov av det lilla extra. Det kommer göra både mig och min mage glad. Jag vill ändå påminna dig om att raw food desserter är energirika och bidrar med sötma från både torkad frukt och val av naturlig sötning. Med detta sagt är det ändå ett så mycket bättre val än den traditionella godishyllan eller många av alla de sötsaker som står till buds.
Nyttigt snacks till julen – förbered i tid
Att man kan förvara bollar och raw food tårtor i frysen gör att man kan vara ute i god tid. Lämna bara toppingen tills alldeles precis innan det är dags att servera. På det sättet kan du minska stressen och njuta lite extra av december och tiden fram jul.
Dagens snacks är läckra Bliss Balls med en flört från mellanöstern
Just smakerna från mellanöstern fungerar så fint med våra smaker till jul. Missa nu inte att göra mina bliss balls för de är fantastiskt goda.
Pistage Bliss Balls med ros & kardemumma
( Raw + gf + v )
ingredienser
Bollar
- 1,5dl cashewnötter
- 2 dl pistagenötter
- 8 dadlar mjuka ( blötlägg i ca 1 timme om de är torra )
- nypa flingsalt
- 1/2 tsk kardemumma kärnor / mortla sönder ( alternativ 2 krm malen )
- 1 msk raw kakao pulver
- 2 msk kakaonibs
- 1 tsk rosvatten
- 1 msk kokosolja
- 1 msk lönnsirap
- 2 krm vanilj pulver
- några torkade rosblad
Dekoration
- 2 msk pistagenötter
- en nypa rosblad
- 1 msk kakaonibs
instruktioner
- Börja med att mixa nötterna crunchig. Hacka dadlarna i små bitar. Lägg samtliga ingredienser i matberedaren och mixa till det går ihop.
- Gör en spolform av massan och plasta in och ställ kallt i ca 30 minuter. Skär ca 12 bitar och rulla till bollar.
- Mixa toppingen i en kryddkvarn, mortla eller hacka smått med en kniv. Rulla bollarna i toppingen och förvara i en tätslutande glasburk.
Ha en fin fortsatt dag / Tina