Juice som man pressar själv är gott och nyttigt

Juice på färska grönsaker och frukter är ingen dum idé att föra in i sin dagliga rutin. Jag föredrar den man pressar själv. Man kan juicepressa eller köra grönsaker och frukter i sin råcentrifug. Med råcentrifug går det fort och smidigt. Jag väljer uteslutande ekologiska grönsaker och frukter för att det ska bli den boost jag vill att det ska vara.

Juice med sting

Jag föredrar att ha lite sting i min juice och vill att den väcker mig till liv! Färsk ingefära, chili och gurkmeja är de vanligaste ingredienser jag stoppar i en juice eller shot.

Grön ”VÄCK MIG UPP” dryck hittar ni här.

En annan goding som verkligen ger energi så här på vintern, är detta recepten som var med i Juicelådan jag beställde från Årstiderna för ett tag sedan.

Fresh ’n’ funky Juice

ingredienser
 • 1 knivsudd röd färsk chili ( mer om du är vill ha mer hetta )
 • 100 gram gulbeta
 • 125 gram morötter
 • 250 gram apelsiner ( skala bort skal )
 • 10 – 15 ca gram färsk gurkmeja
instruktioner
 1. Kör alla ingredienser i en juicecetrifug.
 2. Häll upp i glas och njut.

 

Nu börjar sportlovsveckorna och då gäller det att ha några goda och nyttiga mellanmål till hands. Jag tänkte ta mig tid att göra några goda alternativ och kommer givetvis lägga upp lite förslag här.

Ha en fin dag / Tina

Följ:

Lämna en kommentar

 1. Aino
  21 februari, 2017 / 00:18

  HejUndrar om du har tips på vad för apparat (alltså juicemaskin) en nybörjare borde skaffa. Vill inte öka på maskinparken i köket egentligen och står idag utan matberedare (vilket jag måste införskaffa) men funderar på om det finns någon pålitlig maskin som kanske kan göra ”allt” – hacka, riva, blanda stora som små degar, juica, blanda..? Idag står vi med en hushållsassistent till brödbakning, elvisp och stavmixer.

  Tack för en inspirerande sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *