Grönare januari – Haka på veganutmaningen

Grönare och en plånboks vänlig Januari känns som en smart idé eller vad säger ni? Möjligheternas månad som lovar förnyelse och eventuellt omstart. Du väljer själv men jag väljer förnyelse och att fortsätta stärka det jag redan har påbörjat.

Grönare kan vi alla bli

Januari är månaden när många känner av Decembers utsvävningar både i plånboken och kanske runt midjan. Det är en månad som med fördel kan vara helt grön. Genom att välja en grön månad så kommer kroppen att få tid att stärka sig och du kommer känna dig lättare av bara farten. Grönmat är även plånboks vänlig så här talar vi dubbel glädje.

Jag kommer vara med i Mattias Kristiansson och Matmagasinet VEGO s stora utmaning Vegan i 21 dagar. Jag tycker självklart att du också ska vara med. Börja med att gå med i gruppen på Facebook så missar du ingeting.

Men vad kan vi göra idag?

Vi kan börja med en grön om dagen för att nämna något.

Grönare i glaset gör magen glad

Det finns inget som är så välgörande som en grön juice/ shots. Ingefära och citron sätter igång hela mitt system. Det är min 1:a hjälpen åtgärd när jag känner mig i obalans och kroppen behöver en kick.

Det behöver inte vara krångligt eller svårt

Har man en slow juicer fantastiskt, en juicecentrifug så är det perfekt. Men de gröna behöver inte stå och falla med avsaknaden av en maskin. En mixer och finmaskig trådsil fixar också en god juice.

Till frukost idag så gjorde jag shots till familjen.

Grön shots med sting

ingredienser

6 st

 • 2 st eko äpplen
 • 1 stjälk selleri
 • 1/2 påse baby spenat
 • ca 1,5 cm färsk ingefära
 • 1/2 eko gurka
 • 1 skalad liten citron eller lime
instruktioner
 1. Kör samtliga grönsaker och frukt i  frukt/grönsaks centrifug. Dela på äpplet och lägg spenaten emellan två äppelhalvor då går det lättare att göra juice av spenaten.

 

Alternativ: kör  allt i en mixer och sila i en finmaskig sil.

 

Just nu önskar jag er en god grön gott slut och fin god start på nya året.

Hej så länge // Tina

Följ:

Lämna en kommentar

 1. 28 december, 2016 / 06:44

  Bra idé Tina, jag följer gärna med i utmaningen även om jag kanske inte praktiserar det fullt ut. Men jag vill görna löra mig mer om vegansk mat, därför passar det bra! Dock undrar jag vad det finns för tips för mig och andra som är allergiska mot stenfrukt (äpplen, päron, aprikoser, nektariner, körsbär etc)? I din shot t ex, vad kan ersätta äpplet tycker du?

  • Tina
   28 december, 2016 / 18:01

   Hej Maria!
   Självklart kan du byta ut äpple, päron osv mot något annat! Både frysta ärtor & broccoli blir toppen i en juice/ smoothie. Med ärtor så kan man ju göra en smoothie med alla mina ingredienser, men byta ut äpple mot ärtor & eventuellt lite avokado! Broccoli kan man ju köra i en centrifug. Man kan egentligen göra juice/ smoothie på vad som passar en bäst!

   Gott nytt år// Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *