Chokladfabriken och vegansk dessertkurs

Helgen gick i en rasande fart! Men min Lördag blev både minnesvärd och roligt.  Jag  spenderade den på Chokladfabriken och deras 1:a vegan dessertkurs. Det var både inspirerande och lärorikt.

Chokladfabriken hade sin 1:a vegan – dessert kurs

Jag har ju kommit ifrån traditionell bakning eftersom jag mer eller mindre alltid bakar både gluten, mejeri och sockerfritt. Oftast numera gör jag raw food desserter. Men ibland så kan jag känna att jag skulle vilja göra något som är lite mer traditionellt. Därför blev chokladfabrikens veganska dessertkurs som ett startskott för att börja utforska desserter som är växtbaserade, men med lite mer “vanliga” ingredienser.

Växtbaserat hör framtiden till

Jag känner att det faktiskt var en riktig aha upplevelse att göra lite mer som förr, men ur ett växtbaserat perspektiv. För det handlar inte längre om hur, utan när det blir ett faktum att vi måste ersätta de mer traditionella råvarorna mot växtbaserat. Vi kommer fortsätta äta sött och gott, det är ett som är säkert. Men hur det söta kommer att se ut i framtiden är kanske inte lika självklart.

Jag tycker att det var både spännande och roligt att både göra, smaka och se resultatet. Faktiskt så saknades det varken smak, konsistens eller utseende för att jämföra med de mer traditionella.

Är vitt mjöl och vitt socker alltid av ondo

Ja om man obegränsat äter snabba kolhydrater ( vilket vitt mjöl och vitt socker är ) Men jag kan känna att det går att leva ett hälsosamt liv, där guldkant på tillvaron kan innehålla tillfällen med just en läcker dessert, som både innehåller vitt mjöl och vitt socker. Jag tror på en varierad kost och att motion fortfarande är en av de viktigaste ingredienserna för ett friskt och hälsosamt liv.

Hur ser era desserter ut

Föredrar ni traditionella, vegansk, lakto – ovo eller raw. Är glutenfritt viktigt för er eller är det sak samma?

Berätta gärna genom att lämna en kommentar. Skulle uppskatta det jätte mycket.

Hoppas ni har haft en fin söndag // Tina

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *