Björnbär hittar ni i min lilla raw food bakelse

Hej, idag får ni ett grymt recept på en raw food bakelser. Den innehåller bl.a björnbär och självklart annat gott.

Björnbär är ett smakrikt bär

Ett bär som är proppat bl.a med C- vitamin, antioxidanter och kalcium. Med mycket smak och vacker  färg är den som gjord för att användas i en tårta eller cheesecake.

raw food bakelse

Björnbärs slice

9 bitar, 8 timmar frystid

ingredienser

Botten

  • 1,5 dl hasselnötter
  • 1/2 dl mandlar
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl riven kokos
  • 1 msk kakaonibs
  • 2 msk raw kakaopulver
  • 1,5 msk kokosolja
  • 4 dadlar
  • 0,5 tsk kardemumma
  • en nypa salt
  •  1 – 2 msk vatten

Fyllning

  • 3 dl cashewnötter blötlägg i ca 4 – 6 timmar
  • 1dl vatten
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl kokosolja
  • 0.5 dl rissirap eller agave
  • nypa salt

Smaksättning till hälften av fyllningen

  • 1,5 dl tinade björnbär, tina i en trådsil och ta bort vätskan som bären avger när de tinas.
  • 0,5 tsk kanel

Chokladganache

  • 2 msk kokosolja
  • 0.5 dl raw kakaopulver
  • 0.5 dl rissirap eller agave
  • nypa flingsalt

Sås på björnbär och chiafrön

  • 1 dl frysta bär
  • 0,5  msk chia frön
  • 1 – 2 msk rissirap eller agave
instruktioner

Botten

  1. Mixa ihop alla torra ingredienser förutom kakao nibs till ett crunch.
  2. Tillsätt dadlar och  kokosolja, mixa till det börjar gå ihop. Tillsätt sist vatten och kakao nibs. Mixa några varv och ta ut degen ur matberedaren. Forma till en boll.
  3. Lägg plastfolie / bakplåtspapper i en en fyrkantig/ kvadratisk form som mäter ca 15 cm.  Tryck ut botten jämnt och ställ kallt.

Fyllning

  1. Mixa alla ingredienser slät.
  2. Dela upp satsen på två
  3. Fyllning 1: mixa i 1,5 dl tinade björnbär och 0,5 tsk kanel. Mixa slät och häll fyllning på nötbotten
  4. Ställ i frysen 1 timme.
  5. Häll sedan den andra satsen över fyllning ett. Plasta och ställ in i frysen över natten eller minst 8 timmar.

Chokladganache

  1. Smält kokosoljan i ett vattenbad på låg värme. Flytta över till en bunke och vispa i kakao, sötning och flingsalt.
  2. Häll över i en spritspåse och ställ kallt.

Sås på björnbär och chiafrön

  1. Tina bären och mixa med en stavmixer.
  2. Rör i sötning och Chiafrön.
  3. Låt stå i ca 20 – 30 minuter och tjockna.
  4. Det ska vara simmigt och inte en tjock gelé.

Gör klart

  1. Ta fram formen från frysen och låt stå i rumstemperatur i 15 minuter. Blöt en vass slät kniv med varmt vatten och torka av med en kökshanduk. Skär i 9 jämna bitar upprepa och värm kniven i varmt vatten/ torka av mellan varven.
  2. Spritsa på choklad, lägg på ett bär och häll på en klick björnbärsås. Avsluta med ett blad mynta eller citronmeliss.

raw food bakelse

 

Hej så länge// Tina

Följ:

5 Kommentarer

  1. Sylwia | Vibrant Food Stories
    25 augusti, 2016 / 21:14

    Wow vilka godingar!!! Fabulous bilder och grymt gott det låter (dreglar)vad bra att du hann med inspiration till månadens gröna!!
    Kram! /Sylwia

    • Tina
      26 augusti, 2016 / 07:35

      Hej Sylwia! jag kan bara säga DETSAMMA;))Dina biffar måste man ju bara göra!

      Snart fika<3 kram trevlig helg// Tina

  2. 25 augusti, 2016 / 21:32

    Vilka fina bilder du tagit Tina! Och alldeles säkert väldigt gott…. Mums! Och björnbär sen, det är ju bara sååååååå gott! Rakt upp och ner, från busken till munnen i ett svep är inte så dumt heller😍😍😍

    • Tina
      26 augusti, 2016 / 07:37

      Hej Isabel!
      Tack, jag måste erkänna att björnbär har jag inte gjort något med innan dessa! Men nu blir det ändring på det!
      Gott & fräscht!
      Trevlig helg <3 Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *