Aduki och chokladbollar till mellanmål

Aduki och chokladbollar till mellanmål, som går på ett kick att göra. Chokladbollar och bönor gör sig alldeles utmärkt ihop. Jag lovade ju ett bonus recept på bönbollar.

I går var det fullt upp, det blev ingen tid till att lägga upp recept. Det var också 1:a dagen för mig med näringslära på Medborgarskolan med fantastiska Ulrika Hoffer ( Råsmart, Smarta sötsaker osv osv ) Jag gick ju på Raw food kursen hos henne i höstas, så det känns extra roligt att få ta del av hennes kunskapa igen.

Aduki och chokladbollar ( v+gf)

ca 16 stycken

ingredienser
  • 2 dl havregryn ( urtekram glutenfria)
  • 2 dl kokta adukibönor
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 2  msk kokossocker
  • 8 – 10 dadlar
  • nypa flingsalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kakaopulver
  • eventuellt 1 msk växtmjölk
instruktioner
  1. Lägg alla ingredienser i matberedaren och mixa tills allt går ihop. Skopa upp smet med en matsked och rulla till en boll. Rulla i kokosflingor så det täcker runt om.
  2. Förvara i kylskåp.

 

Dessa är glutenfria, vegan och utan vitt raffinerat socker.

Fin fortsättning på dagen// Tina

Följ:

Lämna en kommentar

  1. 23 april, 2016 / 14:15

    Ohh jag har nu testat dessa, med lite modifieringar! Blev såå goda!Tänk att man kan göra så goda bollar med bönor som bas 🙂

    • Tina
      24 april, 2016 / 07:13

      Hej Linda!
      Ja, visst är bönor grymma, nyttiga & mångsidiga! Jag skulle inte kunna överleva utan bönor av alla de slag:))
      Ha en fin Söndag// Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *