Zucchini nudlar med tomatsås – Raw food

Hej,  Vad sägs om en portion Zucchini nudlar serverad med tomatsås. Det här fungerar utmärkt som en fräsch raw food lunch eller middag. Jag njöt fullt ut av mina ny svarvade nudlar, sås, nöt parmesan och några bollar.

Zucchini nudlar med grönsakssvarv

Jag verkligen älskar min grönsaksvarv eftersom den gör matlagningen så kreativ och nyskapande.

Min har jag köpt här. Den är helt grym och känns riktigt proffsig. Det finns bra svarvar till bättre pris här.

Zucchini nudlar

Tomatsås ( raw + v )

ingredienser
  • ca 8 torkade tomater blötlagda i en timme
  • 2 dadlar blötlagda i en timme
  • 2 färska tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten schalottenlök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1 /2 msk balsamvinäger ( är inte Raw)
  • 1 /2 msk pressad citron
  •  1/2  msk torkad herb de Provence
  • 2 msk god kallpressad olivolja
  • smaka av med salt & peppar
  • 2 – 4 msk vatten
instruktioner
  1. Mixa alla ingredienser utom olivolja, salt och peppar, tillsätt några msk vatten.
  2. Såsen är klar när den är blir krämig och tjock.
  3. Häll över såsen i en skål, rör i olivolja, smaka av med salt och  peppar.
  4. Svarva nudlar/ zoodles på grönsaksvarv.

Har man ingen svarv så går det utmärkt att göra bandspagetti med en osthyvel eller mandolin.

Alla fantastiska maskiner är inte ett måste för matlagningen. Fokus ligger i slutändan alltid på smaken.

 

Vegan Parmesan hittar du här

Strax innan servering  blanda ihop sås och zucchini pasta. Toppa med basilika och parmesan. På bilden ser ni också mina bollar, recept hittar du här.

 

Ha en fin kväll // Tina

 

 

 

Följ:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *