Raw hampaprotein – Extra protein och vegan

Raw Hampaprotein – Behövs extra protein som Vegan? Ja det är frågan, jag har klickat hem en förpackning och tänkte ha det som extramål före eller efter min träning. Egentligen så lider inte vi i väst av någon protein underskott. Men som komplement till en annars balanserad och hälsosam kost skulle jag säga att det är helt ok.

Raw hampaprotein och veganer

Men för en vegan då, behövs det extra protein eller är det bara onödigt och bortkastade pengar.

Hampaprotein har bara hälsofördelar för en vegan, det innehåller ca 50 % protein, alla ( 8 ) essentiella aminosyror, Omega 3 och 6 fettsyror och det är skonsamt för magen.

Fettsyra sammansättningen är en utmärkt blandning av Omega 3, 6, 9 och GLA fettsyror. Det har en positiv effekt på PH värdet i kroppen pgr av att det är basisk och har höga halter av Zink.

Hampa är ensam om att innehålla en aminosyra som heter edestin, en aminosyra som främjar matsmältningen och stärker immunförsvaret.

I framställningen maler man kallpressade hampafrön skonsamt, detta säkerställer att alla nyttigheter är intakta till proteinet.

Det flesta hampaprotein är ekologiska och odlade under skonsamma förhållanden, allt för ett hållbart naturligt ekosystem.

Den skonsamma framställning gör att man klassar hampaproteinpulver som Raw food.

Dessutom så gör Hampa så att man håller en jämn blodsockernivå, behåller mättnad och ger ökad energi. För den som tränar hårt, vet med sig att den inte äter optimalt med näring eller äter en proteinfattigt kost har allt att vinna på att dricka en eller två smoothie på hampaprotein om dagen.

En grön protein smoothie om dagen

Jag har vid några tillfällen tidigare försökt med andra proteinpulver; icke helt vegetariska som jag upplever onaturliga i smaken,  med en artificiell bismak. Just att de innehåller vassleproteinkoncenstrat (mjölk ) gör att det blir slembildande och gör magen orolig. Detta pulver smakar naturligt, mättar behagligt och gör magen lugn. För mig så kan en god smoothie med proteinpulvret ersätta en frukost. Den är gynnsam vid en detox och hjälper även till vid en viktnedgång.

I min smoothie hittar ni

Grön hampa smoothie ( vegan )

ingredienser
 • 1/2 äpple
 • en näve baby spenat
 • 1 cm ingefära,
 • 1,5 msk pressad citron
 • 1 kiwi
 • en eko banan
 • 1 msk maca pulver
 • 1 msk lucuma pulver
 •  2 skopor hampa protein
 • 1,5 dl mandelmjölk
instruktioner
 1. Mixades ihop alla ingredienser och njut.

 

Jag köpte mitt  hampaprotein som är Eko här.

Detta pulver är Glutenfritt, Vegan, Raw och ekologiskt

Nu stundar helgen och  utanför fönstret är allt vitt // Tina

Följ:

1 kommentar

 1. Soja - Vad har jag att säga om det? - Grönt varje dag
  12 juli, 2017 / 20:30

  […] finns det idag flera olika fabrikanter. Både ärt, hampa & ris proteinpulver är bra alternativ till sojan om man vill variera […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *