Smart energi – smergy ett projekt från naturskyddsföreningen

Smart energi är ett nytt projekt från Naturskyddsföreningen som handlar om energieffektivisering = SMERGY  & riktar sig till unga människor. De har just nu på deras hemsida listat en alldeles färsk lista med 15 veganska ( ett fåtal är vegetariska ) rätter, för att inspirera oss alla att välja grönt lite oftare! På listan hittar ni två av mina recept, nr 9 & 12. Jag tycker det är grymt med ett sådant projekt, som blir lätt att ta till sig. Man förstår hur man kan göra skillnad med små enkla medel i sin vardag!  Tack Annie Månsson för att du introducerade SMERGY för mig! Det gör så att jag får en möjlighet att faktiskt se vad jag gör & vilken skillnad det gör!

 Smart energi = Smergy

 

Läs texten nedan & besök sen SMERGY!

Vilka är vi och varför har vi gjort den här listan?
SMERGY (smart energy) är Naturskyddsföreningens energieffektiviseringsprojekt som riktar sig till unga människor. Med listan vill vi uppmärksamma hur små förändringar i livsstilen hos enskilda personer kan göra skillnad för hela planeten. När fler väljer vegetariskt blir det en stor klimatvinst för världen.
Vad vill vi uppnå och hur?
Vi vill byta ut klimatdepp till klimatpepp! Vårt bästa knep är att gräva där du står. När vi inte sätter ihop listor försöker vi därför att få fler människor att upptäcka vårt energisparverktyg SMERGYmetern. Det är ett verktyg där du kan följa enkla tips – som att låta pastan koka på eftervärme, äta mindre kött eller stänga av alla prylar på stand-by. SMERGYmetern räknar sen ut hur mycket pengar, el och klimatutsläpp du sparar. Du omvandlar på så vis din klimatångest till en lättare plånbok och handlingskraft!

Men klimatet är ju ett kollektivt problem?
Ja! Det är av yttersta vikt att politikerna sluter ett ambitiöst klimatavtal i Paris – det jobbar Naturskyddsföreningen hårt för. Det krävs också att vi attackerar klimathotet från alla tänkbara olika håll. Privatpersoners samlade engagemang är en helt avgörande pusselbit för att vi ska lyckas.

 

 

Kanske du vill teckna ett medlemskap på Naturskyddsföreningen!

Vi kan alla göra skillnad // Tina

 

Följ:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *