Banan och chokladkaka med Cashewgrädde

Idag bjuds det på en läcker banan och chokladkaka med cashewgrädde. Trevlig i all sin enkelhet.

Banan och chokladkaka både vegan och glutenfri

Som vanligt använder jag mig av ett alternativ till det vanliga vita sockret. Till denna kaka har jag använt min  favorit sötning, kokossocker

Den här är så enkel och kräver minimalt med arbetsinsats. Ingredienserna är få och idag helt “vanliga” som de flesta kanske redan har hemma. Det är iallafall lätta att inskaffa eftersom de flesta ingredienser är vanligt förekommande i de flesta livsmedelsbutiker idag.

Banan och chokladkaka med Cashewgradde

Banan och chokladkaka med cashewgrädde

ingredienser

Kaka

  • 1/2 dl kokosolja utan smak
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokossocker
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 bananer ( mogna & små eller 1 normal stor )
  • 1/2 dl mandelmjölk

 

Cashewgrädde 

 

  • 2,5  dl blötlagda cashewnötter ( minst 4 timmar, skölj ordentligt innan mixning )
  • Mandelmjölk eller vatten ca 1 dl ( mer eller mindre beroende hur tjock grädden blir )
  • 1/4  äpple ( gott, sött med balanserad syra)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 – 3 msk agave
instruktioner

Kakan

Sätt ugnen på 175 °C

  1. Blanda alla torra ingredienser och smält kokosoljan. Blanda mosad banan, kokosoljan och mandelmjölk.
  2. Blanda slutligen ihop allt till en smet.
  3. Smörj ( kokosolja ) en form som har avtagbara kanter ( ca 18 cm ) och sätt i ett bakplåtspapper i botten.
  4. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Cashewgrädde (v )

  1. Lägg alla ingredienser i en blender, mixa len och fluffig.
  2. Ställ gärna kallt före servering, den blir tjockare om den får stå till sig något.
  3. Servera kakan med hallon och cashewgrädde.

Önskar alla en fin Söndag // Tina

Följ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *